top of page
Plum i Honey

Gratulerer - du er i besittelse av eksklusiv SweetH9! 

Vår honning består av kaldslynget flytende og håndrørt, kremet honning - kortreist fra utvalgte steder som Montebello, Nordstrand og Skedsmo - rett til ditt kjøkken - direkte fra produsenten.

 

Vår flytende honning er slynget, silt og så tappet. Vår kremete honning er i tillegg rørt for hånd - røringen fremprovoserer krystallisering og så slites krystallene i småbiter slik at honningen blir myk, smørbar og med svært lang holdbarhet.


Dette er et 100% rent naturprodukt, til glede for deg, naturen og lokalmiljøene vi opererer i

Flytende H9

Selges kun i 350g plastflaske.

Oppbevares på kjøkkenbenken for hyppig bruk. Skal det oppbevares over lengre perioder, anbefaler vi å fryse den, for så å ta opp et glass når man går tom - eller skal gi bort i gave. Dette er ferskvare og må spises fortløpende. Rakk du ikke å spise opp før den krystalliserte seg? Sjekk oppskrift lengre ned for å finne ut av hvordan du kan få den flytende igjen!

Kremet/finkrystallisert H9

Selges i 250g glass

Oppbevares i romtemperatur, svært god holdbarhet

Holdbarhet

Holdbarhet på honning er lang på grunn av sin høye andel av sukker, lav andel av vann (maks 18%) og bienes egen tilsetning av enzymer. Flytende honning kan grovkrystallisere seg, mens kremet/finkrystallisert honning holder seg i sin form, men uansett tilstand vil den inneholde de samme næringsstoffene som den hadde før krystalliseringen.

Skal ikke gis til barn under 1 år

Grunnen til at honning ikke skal gis til barn under 1 år, er at honning kan inneholde bakteriesporer som kan gi den alvorlige sykdommen spedbarnsbotulisme hos barn under 12 måneder. Spedbar har et uutviklet fordøyelsessystem som kan gi bakterien vekstforhold. Birøkten foregår i nær kontakt med jord, hvor denne bakterien kan oppstå.

Bee on a Daisy
IMG_1506_edited_edited.jpg

Har honningen din krystallisert?

Slik får du den flytende igjen!

All flytende honning vil krystallisere etter en tid avhengig av hvilke blomster biene har høstet nektar fra. Først av alt - det er bare konsistensen som er endret, og honningen kan fint brukes til alt fra Te til baking. Næringsinnholdet er fortsatt det samme og den er ikke ødelagt. Om du gjerne vil ha den flytende igjen kan du sette den i midt i stekeovnen på varmluft på 40C til krystallene er løst opp (tar et par tre timer avhengig av mengden honning i glasset). Om stekeovnen ikke kan stilles så lavt, sett den på 50C og legg honningglasset i vannbad i stekeovnen og la stekeovnsdøren stå på gløtt. La den stå til krystallene har løst seg opp.

bottom of page